čtvrtek 24. září 2009

Běžci dobré vůle


Mezi účastníky letošního pražského běhu Tesco Grand Prix, který se uskutečnil v sobotu 12. září, byl poprvé zastoupen i tým reprezentující Výbor dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové (dále VDV). Finanční prostředky získané díky tomuto běhu jsou určeny dětem a dospělým se zdravotním handicapem. Moje účast jako prvního Běžce dobré vůle na akcích PIM byla pilotním projektem pro vytvoření sítě Běžců dobré vůle.
Posláním Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové je pomáhat lidem, kteří se pro svůj nepříznivý zdravotní a sociální stav těžko včleňují do společnosti a nemohou se bez pomoci druhých sami o sebe postarat. Svým působením se nadace snaží o rozvoj duchovních hodnot, vzdělání, ochranu lidských práv a všeobecně uznávaných humanitárních hodnot
„Svou podporu Výboru dobré vůli – Nadaci Olgy Havlové může vyjádřit každý, kdo za naši nadaci v bězích poběží“, říká MUDr. Milena Černá, ředitelka VDV. „Díky získaným finančním prostředkům budeme moci nakoupit vozíky či sluchadla dětem a dospělým se zdravotním postižením, a tím jim umožníme vrátit se mezi ostatní do školy či do práce“, dodává.
Cílem projektu Běžci dobré vůle je zviditelnit prostřednictvím masových běhů Výbor dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové a zároveň vytvořit co nejširší síť základní běžeckých velvyslanců, což by mělo být 4-6 lidí, převážně z okruhu podporovatelů VDV.
Dalším postupným krokem pak bude (doufám) příprava těchto běžců na půlmaratón a jejich využití pro získání dalších podporovatelů. Ti budou získáni jednak osobními kontakty základních velvyslanců, jednak mediální kampaní s využitím výsledků a přípravy základních běžců.
Pro zvýšení atraktivity pro další velvyslance se budeme snažit vytvořit jednotný vzhled velvyslanců pro jednoduchou identifikaci v balíku běžců (= funkční běžecká trika) a stejně tak pro jejich fanoušky podél trati (=běžná bavlněná propagační trika). Letos jsme využili zásob VDV a já si pro běh vytvořil „homemade“ tričko z bíle funkčního trika a nažehlovacího papíru do inkoustových tiskáren. Trochu to pustilo potem a asi to triko nepůjde vyprat, ale jako vzorek to bylo dobré.
„Sponzorské“ plány pro Půlmaraton 2010 a Maraton 2010 zveřejním v lednu 2010, před zahájením závěrečné přípravy.
V případě, že se rozhodnete k nám přidat, ať už jako „sponzor“ nebo jako aktivní běžec, kontaktujte nás na mailech : jan.freudl@centrum.cz, eliska.freudlova@centrum.cz nebo granja@vdv.cz. Rádi Vás mezi sebou uvítáme.

Žádné komentáře:

Okomentovat